Partnerships in de zorg

Nieuwe innovaties, gericht op geneesmiddelen, maar ook op het optimaliseren van de kwaliteit van de zorg blijven noodzakelijk. Daarbij is samenwerking heel belangrijk. Ook als je uiteindelijk de resultaten op een betaalbare manier bij de mensen wil krijgen. Daarom is MSD altijd op zoek naar partnerships binnen het Nederlandse zorgveld. Grote prestaties zet je immers nooit alleen neer. We zoeken de samenwerking. Met spelers die onze visie delen. En zich herkennen in ons enthousiasme om de juiste patiënten wereldwijd van de juiste geneesmiddelen te voorzien.

Samenwerken met MSD?

Panorma van de zorg

MSD zoekt altijd de dialoog met zorgpartners. Omdat we ons willen inzetten voor toekomstbestendige zorg. Samen met de Blommestein Groep organiseren we daarom jaarlijks het Panorama van de Zorg

Internationale projecten MSD

Wereldwijd willen we bijdragen aan een gezondere wereld. Door een betere toegankelijkheid van zorg en geneesmiddelen. Op talloze vlakken werken we wereldwijd samen met diverse partijen en op allerlei gebieden.

Onze standpunten

Bij het werken aan een gezondere wereld behoren volgens ons ook innovaties die goed geneesmiddelengebruik stimuleren. Via samenwerking aandacht vragen voor medicatieveiligheid, verspilling en vermindering van onjuist gebruik van medicijnen, willen we meer patiënttevredenheid en – veiligheid creëren, maar ook lagere behandelkosten. Dit draagt allemaal bij aan ons streven om te zorgen voor de juiste behandeling, op het juiste moment aan de juiste patiënt.

Onze verantwoordelijkheid

George-W.-Merck_quote
Verantwoord ondernemen

Bekijk onze zeer uiteenlopende betrokkenheid. Van lokale initiatieven gekoppeld aan onze drie locaties tot wereldwijde projecten.

Milieu
Milieu

MSD heeft milieu hoog in het vaandel staan. Op onze verschillende locaties in Nederland proberen we het milieu dan ook zo min mogelijk te belasten.

Kinderuniversiteit_02
Kinderuniversiteit

Al jaren zijn wij partner van de stichting Kinderuniversiteit Haarlem. Zij biedt talentvolle en leergierige kinderen uitdagende en aanvullende lesprogramma’s.

Wat we bij kunnen dragen

Sponsoring

Een gezondere wereld. Dat is waar we voor staan. Projecten die we sponsoren, moeten daarom in de eerste plaats te maken hebben met gezondheid.

Denk je dat jouw project in aanmerking komt? Dan kun je een verzoek tot sponsoring indienen.

Patiëntenverenigingen

Patiëntenorganisaties

Net als MSD werken patiëntenorganisaties aan een betere kwaliteit van leven voor mensen met een bepaalde ziekte of aandoening. Door lotgenotencontact, belangenbehartiging of informatievoorziening. Dergelijke activiteiten steunen wij van harte. Door financiële ondersteuning en door structurele samenwerking.

Weten wie we ondersteunen? Alle sponsoring aan patiëntenverenigingen staat geregistreerd in het onafhankelijke, landelijke Transparantieregister Zorg.