bedrijfsinformatie

MSD onderscheiden voor transatlantische samenwerking

May 20, 2022

Share this article

.st0{fill:#00857C;}

Op 19 mei is MSD onderscheiden met de Holland on the Hill Heineken Award. Deze award wordt jaarlijks uitgereikt aan een bedrijf dat een substantiële en positieve bijdrage levert aan het verstevigen van de economische banden tussen de Verenigde Staten en Nederland. De Nederlandse ambasseur André Haspels reikte de award in de Library of Congress in Washington DC uit aan Rick DeLuca, Executive Vice President van MSD en President van MSD Animal Health.

In 1954 opende MSD in Amsterdam het allereerste verkoopkantoor in Europa, waardoor baanbrekende geneesmiddelen uit de Verenigde Staten via Nederland ons continent bereikten. Vandaag de dag vervult Nederland nog steeds een belangrijke spilfunctie in het MSD-netwerk voor de wereldwijde productie en distributie van geneesmiddelen en vaccins. 

MSD ontving de Holland on the Hill Heineken Award om diverse redenen. Als een van grootste industriële werkgevers van Nederland met state-of-the-art onderzoeksfaciliteiten en hoogopgeleid talent speelt MSD een actieve rol in het verbeteren van de gezondheid van mens en dier wereldwijd. Ook vielen onze hoogwaardige biotech productiefaciliteit in Oss, de leidende rol die MSD speelt in dierengezondheid en de productie en wereldwijde distributie van vaccins vanuit Haarlem op. Bovendien kent Nederland een stabiele overheid en een een gunstig vestigingsklimaat voor buitenlandse bedrijven, wat ons land een aantrekkelijke samenwerkingspartner maakt.

“De rol van MSD in Nederland en de bijdrage aan het ecosysteem voor life sciences en gezondheidsinnovaties in het bijzonder zijn aanzienlijk. MSD’s aanwezigheid is een sterk voorbeeld van het succes en het belang van onze economische banden”, aldus ambassadeur André Haspels.

Lees ook het blog van Leo Mallmann, managing director van MSD Nederland, over de historie van MSD in ons land.