MSD Nederland publiceert ESG-brochure

December 15, 2022

Share this article

.st0{fill:#00857C;}

Op donderdag 15 december publiceerden we onze nieuwe ESG-brochure met een overzicht van onze activiteiten op het gebied van Environmental, Social en Governance. Centraal staat alles wat MSD in Nederland doet op het gebied van toegang tot gezondheid, welzijn van medewerkers en duurzaamheid.

De eerste gedrukte exemplaren werden tijdens een feestelijke bijeenkomt overhandigd aan Arthur van Dijk (Commissaris van de Koning in de Provincie Noord-Holland), Robbert Berkhout (Wethouder Economische Zaken en Duurzaamheid in Haarlem) en Angelica Setiaman (Groene Zorg Alliantie).

‘Bij MSD redden en verbeteren we levens over de hele wereld dankzij baanbrekende wetenschap. En bij een groot bedrijf horen grote verantwoordelijkheden. Daarom hebben we een wereldwijde ESG-strategie die is gericht op het creëren van duurzame waarde. Voor ons bedrijf en voor de samenleving waarin we opereren’, aldus Leo Mallmann, directeur van MSD Nederland. ‘Met deze brochure laten we zien hoe we daar met ruim 5.000 MSD’ers in Nederland dagelijks mee bezig zijn.’

De ESG-brochure biedt een uitputtend overzicht van alle activiteiten van MSD. Zo worden niet alleen de strategie en toegevoegde waarde beschreven, maar wordt er ook aandacht besteed aan concrete initiatieven zoals het Mectizan donatieprogramma en MSD for mothers. Op het gebied van welzijn van medewerkers is er veel aandacht voor het stimuleren van vrijwilligerswerk en de activiteiten op het gebied van Diversiteit en Inclusie.

Een belangrijk deel van de brochure is gewijd aan duurzaamheid. De brochure legt uit hoe MSD in Nederland toewerkt aan CO2-neutrale productie, duurzaam watergebruik en circulariteit. ‘Bij MSD is hoe we dingen doen net zo belangrijk als wat we doen’, aldus Mallmann, ‘met deze brochure maken we ook dat deel transparant en inzichtelijk’.

Meer weten? Bekijk de MSD Nederland ESG-brochure