Hero Image

Oncologie

In 2020 kregen 115.000 mensen de diagnose kanker*. De meestvoorkomende vormen zijn huidkanker en longkanker. MSD ontwikkelt innovatieve behandelmethoden tegen kanker die bijdragen aan een langer leven of een betere kwaliteit van leven. Ook werken we samen met zorgprofessionals, patiënten en patiëntenorganisaties op het gebied van onderzoek, preventie en voorlichting.

*Bron: IKNL.nl

Wat is kanker?

Elke dag delen miljoenen cellen in het lichaam. Normaliter wordt dit in het lichaam goed gereguleerd, maar het is mogelijk dat celdelingen verkeerd lopen. Cellen kunnen dan niet meer stoppen met delen en blijven ongecontroleerd groeien in omliggende weefsels. Soms zaaien ze uit naar andere delen van het lichaam. Kanker kan bijna overal in het lichaam ontstaan. Er zijn meer dan 100 verschillende soorten kanker.

Bron: Kanker.nl

Ons werk in de oncologie

400K+

patiënten zijn afgelopen vijf jaar behandeld met oncologische geneesmiddelen van MSD

1K+

klinische onderzoeken (clinical trials) met onze geneesmiddelen tegen kanker

30+

soorten kanker waarvoor onze behandelingen worden onderzocht

Onderzoek naar kanker

Onze locatie in Oss is vanaf het begin nauw betrokken geweest bij de ontwikkelingen rondom immuuntherapie. Begin deze eeuw ontstond het idee om je eigen afweersysteem in te zetten tegen kanker en het werd onder andere door onderzoekers uit Oss verder onderzocht en uitgewerkt. Oss speelt nog altijd een belangrijke rol bij de productie van ons geneesmiddel voor immuuntherapie.

Samenwerking met zorgpartners

Kanker heeft grote impact op patiënten en zorgverleners. Daarom werken we samen met de hele kankergemeenschap - belangenbehartigingspartners, zorgverleners, overheden en collega's uit de industrie - die allemaal onze missie delen om het leven van mensen met kanker te verlengen en te verbeteren. Denk aan bewustwordingscampagnes in samenwerking met patiëntenorganisaties of onderzoek met ziekenhuizen naar hoe de behandelervaring van patiënten kan worden verbeterd.

Immuuntherapie

Er zijn verschillende behandelingen van kanker. De bekendste zijn chemotherapie, radiotherapie (bestraling) en een operatie. Sinds een jaar of 10 behoort ook immuuntherapie of immunotherapie tot de behandelmogelijkheden, al dan niet in combinatie met andere behandelingen.

Bij immuuntherapie wordt het eigen immuunsysteem gestimuleerd om kankercellen te helpen herkennen en te vernietigen met als mogelijk resultaat afname van de tumor. MSD richt zich met name op deze vorm.

NL-NON-01465
Laatst gewijzigd op 17-8-2021