Haarlem

MSD startte in Nederland in 1954 met een kantoor in Amsterdam. In 1956 verhuisde de vestiging naar de Waarderpolder in Haarlem. Daar startte ook productie. Vervolgens groeide MSD uit tot een dynamisch productie- en distributiecentrum voor Europa en andere werelddelen. Vanuit het Nederlandse hoofdkantoor in Haarlem worden de lokale activiteiten in Nederland gecoördineerd.

Distributie en verpakking

Vanuit Haarlem distribueren we 2.500 verschillende (verpakkingen van) geneesmiddelen en vaccins naar meer dan 140 landen. Haarlem staat bekend als dé flexibele verpakkingslocatie in Europa. We kunnen namelijk snel schakelen tussen het verpakken van verschillende geneesmiddelen met zeer uiteenlopende verpakkingen. Van potjes tot doordrukstrips (de zogenoemde ‘blisters’) en van injectiespuitjes tot poeders voor behandeling per infuus. Allemaal voorzien van de juiste verpakking en bijsluiter in de juiste taal.

In Haarlem produceren we MECTIZAN®, ons geneesmiddel tegen rivierblindheid en de olifantsziekte (lymfatische filariasis) in tabletvorm. Per 24 uur maken we ruim 1,2 miljoen tabletten. Dit geneesmiddel wordt al meer dan 25 jaar kosteloos beschikbaar gesteld via het Mectizan Donation Program (LINK) aan de World Health Organisation in de strijd tegen deze ziektes.

Haarlem_Hoogbouw-1-1024x694

Meer over MSD Haarlem

Ga voor alle contactgegevens en een actuele routebeschrijving naar onze pagina contact.

Oss_Toren_square-1024x978
Oss
Oss

MSD Biotech B.V.

MSD-Animal-Health-Boxmeer-1024x768-1 (1)
Boxmeer
Boxmeer

MSD Animal Health