bedrijfsinformatie

Staatssecretaris Keijzer ontvangt plan: Nederland medicijnhub Europa

July 10, 2020

Share this article

.st0{fill:#00857C;}

Ben Lucas, Managing Director van MSD Nederland, heeft donderdag samen met Gerard Schouw (Vereniging Innovatieve Geneesmiddelen) het achtpuntenplan ‘Nederland als medicijnhub’ aangeboden aan staatssecretaris Mona Keijzer (EZK).

“Proud to be able to represent to state secretary Mona Keijzer (EZK) the benefits we at MSD see from our significant investments here in the Netherlands”, licht de directeur van MSD toe in relatie tot de aanzienlijke investeringen die MSD in Nederland doet.

Garandeer langjarig commitment, durf concurrerend te zijn en richt een Geneesmiddel Regieorgaan op. Dat zijn drie aanbevelingen uit het plan, dat is opgesteld door de Vereniging Innovatieve Geneesmiddelen (VIG). “De coronacrisis heeft pijnlijk duidelijk gemaakt hoe kwetsbaar de geneesmiddelenketen in Europa is”, zegt VIG-directeur Gerard Schouw. “De wens van de Europese Commissie om de ontwikkeling en productie van geneesmiddelen weer in Europa te krijgen, is verstandig. Laten we net als Frankrijk nu al aan de slag gaan om de productie hier te versterken en zo Europa weer zelfvoorzienend te maken.”

Mona Keijzer zei in een eerste reactie op het achtpuntenplan: ‘We moeten er samen de schouders onder zetten. Door samenwerking maken we de geneesmiddelensector sterker. Dat is wat deze pandemie ons heeft duidelijk gemaakt.’

Achtpuntenplan
Wat is nodig om productie en ontwikkeling van geneesmiddelen in ons land te stimuleren? Dat is de centrale vraag in ‘Nederland als medicijnhub’. Een achtpuntenplan. Lees het hele rapport op de website van de VIG.

Op de foto, van links naar rechts: Ben Lucas (Managing Director MSD Nederland), staatssecretaris Mona Keijzer en Gerard Schouw (directeur Vereniging Innovatieve Geneesmiddelen).