covid19

Reactie MSD op uitbraak coronavirus

March 18, 2020

Share this article

.st0{fill:#00857C;}

In Nederland produceert MSD op meerdere locaties levensreddende geneesmiddelen en vaccins voor mens en dier. Onze grootste prioriteit is de veiligheid van onze medewerkers en klanten en het in stand houden van leveringen van geneesmiddelen en vaccins, in Nederland en in de rest van de wereld. Met het oog op deze prioriteiten heeft MSD in Nederland de afgelopen weken al diverse preventieve maatregelen genomen om het risico op verspreiding van het coronavirus zo veel mogelijk te beperken. Deze maatregelen volgen de maatregelen van het RIVM en de richtlijnen van de Wereldgezondheidsorganisatie WHO, en de eigen interne strenge richtlijnen ten aanzien van veiligheid en kwaliteit.

Cruciale functie

De productie en levering van medicijnen zijn tijdens de COVID-19 uitbraak door de rijksoverheid aangemerkt als cruciale functie. Dit betekent dat medewerkers die nodig zijn voor onze kritische bedrijfsprocessen wel op locatie aan het werk zijn, tenzij ze last hebben van (milde) symptomen van verkoudheid en/of griepachtige verschijnselen. In dat geval blijven zij thuis. Zij vervullen de belangrijke taak om ervoor te zorgen dat de levering van medicijnen op gang kan blijven. Collega’s in ondersteunende functies werken thuis. Wij zijn onze medewerkers dankbaar dat zij doorgaan met het werk in deze bijzondere omstandigheden.

Bezoek van artsen tot nader order opgeschort
Hiernaast heeft MSD besloten dat medewerkers die normaal gesproken contact hebben met zorgverleners dergelijke bezoeken voorlopig uitstellen. Deze maatregelen reflecteren de situatie rond de uitbraak van dit moment. Ze kunnen worden aangepast of uitgebreid als de situatie zich verder ontwikkelt. MSD wenst alle zorgverleners het allerbeste in deze uitdagende tijden en leeft mee met diegenen en hun families en dierbaren die getroffen zijn door het virus.

Geen tekorten aan medicijnen
Tenslotte voorziet MSD op korte termijn geen tekorten aan de eigen medicijnen of vaccins. MSD houdt continu – over de hele wereld – in de gaten wat de coronacrisis betekent voor onze geneesmiddelen en vaccins, ook op het gebied van distributie en logistiek. Momenteel kan MSD nog voldoende aan grondstoffen komen voor haar medicijnen en vaccins. MSD volgt de situatie uiteraard op de voet en zal aanvullende maatregelen nemen zodra dit aan de orde is.