mantelzorg

MSD viert erkenning ‘mantelzorgvriendelijk bedrijf ‘op Dag van de Mantelzorg

November 10, 2020

Share this article

.st0{fill:#00857C;}

Onlangs is MSD Nederland door de stichting Werk & Mantelzorg erkend als ‘mantelzorgvriendelijk bedrijf’. Om hier bij stil te staan bezorgt het bedrijf rond de Dag van de Mantelzorg (10 november) bloemen bij medewerkers die ook mantelzorger zijn.

Werk combineren met mantelzorg is tegenwoordig de normaalste zaak van de wereld. Gemiddeld één op de vier werknemers combineert werk met mantelzorgtaken en dat aantal groeit.

Mantelzorg is een belangrijk thema voor MSD, ook omdat het aansluit bij de visie van het bedrijf over diversiteit en inclusiviteit. HR Business Partner Elvira Bennenbroek: “MSD wil medewerkers die mantelzorgen graag gezond aan het werk houden, zodat we met zoveel mogelijk gezonde en gemotiveerde medewerkers onze missie, het verbeteren en redden van levens, kunnen blijven uitvoeren.”

“Als werkgever mantelzorgvriendelijk zijn begint met het vergroten van de bewustwording en het bespreekbaar maken van het thema ‘Werk & Mantelzorg’. Heb je dat als bedrijf geborgd, dan kan je erkend worden door de stichting Werk & Mantelzorg. Onze aanvraag daarvoor is nu gehonoreerd.”

MSD behoort nu tot zo’n 400 organisaties in ons land die mantelzorgvriendelijk werken en daar een erkenning voor hebben gekregen. Bennenbroek: “Wij zijn trots op het feit dat dat we de combinatie werk en mantelzorg goed mogelijk maken voor onze medewerkers.”

Bloemenhulde

Ieder jaar op 10 november is het de Dag van de Mantelzorg. Op deze dag toont heel Nederland haar waardering voor mantelzorgers. Bennenbroek: “Door corona werken we anders, maar we zorgen ook anders. Aandacht vanuit werkgevers voor mantelzorgtaken is belangrijker dan ooit. De Dag van de Mantelzorg is een mooie kans om dat extra onder de aandacht te brengen.

MSD viert de recent verkregen erkenning door rond de Dag van de Mantelzorg een bloemenhulde te brengen aan medewerkers die ook mantelzorger zijn. Elvira Bennenbroek: “MSD’ers konden een collega voordragen die als mantelzorger voor een familielid, buur of kennis zorgt. De actie is een groot succes, want er worden deze dagen 60 boeketten bij mantelzorgende MSD’ers bezorgd.”