MSD start in-company opleiding in Haarlem en Boxmeer

September 7, 2022

Share this article

.st0{fill:#00857C;}

Bij MSD Haarlem gaan dertien machine-operators komend anderhalf jaar onder werktijd, op de site en online, terug de schoolbanken in. Eind augustus begon de groep aan hun in-company opleiding tot Mechanisch Operator B, verzorgd door vakdocenten van het Koning Willem I College (KWIC). In Boxmeer start in september een vergelijkbaar traject. Daar werken MSD Animal Health en KWIC samen zodat een groep intern wordt opgeleid tot procesoperator. Beiden opleidingen worden afgerond met een erkend diploma op mbo-3-niveau. 

Het idee voor deze unieke in-company-opleidingen is ontstaan vanuit de behoefte aan goed geschoold technisch personeel, in combinatie met de huidige krapte op de arbeidsmarkt. MSD doet er op een innovatieve manier alles aan om nu en in de toekomst de juiste mensen voor de juiste functies te kunnen werven én te kunnen behouden, daarover vertelt MSD’s Bianca Leuering (recruitment) meer in deze recent verschenen blog op MSD.nl.

De KWIC-opleidingen combineren leren en werken. Tijdens het onderwijs worden de operators vrijgeroosterd van reguliere werkzaamheden, de MSD-praktijk en eigen werkplek staan centraal en de lessen worden afgestemd op de behoefte van de individuele medewerker. De eerste groepen starten nu en in elk geval in Boxmeer is het plan nu al dat er elk half jaar een nieuwe klas start.

Ad Koning, net benoemd tot HR-directeur van MSD Nederland, is blij met het initiatief. “Hiermee maken we duidelijk dat we bij MSD prioriteit geven aan de ontwikkeling van onze mensen. Onze machines en processen zijn technisch zeer gecompliceerd en de lat komt in de toekomst alleen nog maar hoger te liggen. Medewerkers met relevante en erkende diploma’s zijn voor ons bedrijf dus goud waard!”

Bij de start van de opleiding in Haarlem gaven de deelnemers eensgezind aan veel zin te hebben in dit nieuwe en ongetwijfeld ook uitdagende avontuur. En datzelfde zeiden de vaste begeleiders vanuit KWIC, hoofddocent Hans van Vliet en BPV (beroepspraktijkvorming)-consulente Lonneke van der Linde. “We willen maar één ding en dat is dat jullie straks dat diploma halen. Daar gaan we alles aan doen!”