duurzaamheid

MSD ondertekent Green Deal Duurzame Zorg

October 12, 2021

Share this article

.st0{fill:#00857C;}

Geneesmiddelenbedrijf MSD heeft de Green Deal Duurzame Zorg getekend. Dat gebeurde tijdens het door het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport georganiseerde congres Duurzame Zorg dat 7 oktober 2021 plaatsvond. Met de ondertekening bekrachtigt MSD haar inzet om CO2 te reduceren, circulair te werken, medicijnresten uit water terug te dringen en een gezonde leefomgeving te bevorderen.

‘Het is onze missie om levens te verbeteren en te redden’, zegt Joost van Zutven, binnen MSD Nederland verantwoordelijk voor duurzaamheid. ‘Dat doen we vanzelfsprekend door het ontwikkelen van biofarmaceutische innovaties met focus op oncologie, ziekenhuiszorg, vaccins en diergezondheid, maar ook door ervoor te zorgen dat de manier waarop we dat doen zo goed mogelijk is voor die mensen en dieren’.

De belofte die MSD doet op het gebied van duurzaamheid is veelomvattend. MSD kondigde in april 2021 al aan de CO2-uitstoot van de eigen bedrijfsactiviteiten in 2025 wereldwijd tot nul te reduceren en alleen nog groene energie te gebruiken. Daarnaast wordt volop ingezet op besparing van energie, water en afval, onder meer door alle verpakkingen te herzien op milieu-impact en mogelijke verbeteringen. ‘Bij al deze acties en ontwikkelingen maken we zo veel mogelijk gebruik van de kennis en kunde van onze eigen medewerkers, want ook dat is MSD’, vervolgt Van Zutven. ‘Onze medewerkers weten het beste wat er verbeterd en veranderd kan worden en we zijn trots op de bedrijfsbrede betrokkenheid bij onze missie en onze duurzaamheidsinspanningen’.