bedrijfsinformatie

MSD ondersteunt Leergeld Nederland

December 13, 2021

Deel dit artikel

.st0{fill:#00857C;}

leergeld nederland

Juist in deze pandemie een goede buur voor Stichting Leergeld

Dankzij de support van MSD aan Leergeld Nederland kunnen circa 215 kinderen die in armoede opgroeien volwaardig deelnemen aan de samenleving, waardoor ze niet geïsoleerd raken. Daarnaast kan Leergeld Nederland hiermee haar capaciteit op het gebied van trainingen en systemen versterken voor duurzame ondersteuning van kinderen die opgroeien in armoede in heel Nederland in de toekomst.

MSD is een wereldwijd geneesmiddelenbedrijf voor mens en dier, dat zich ook lokaal inzet voor stichtingen, instellingen en organisaties. Een goed voorbeeld daarvan is het programma ‘Neighbor of Choice’, waarmee MSD als goede buur ondersteuning kan bieden in de buurt van de vestigingen in Boxmeer, De Bilt, Haarlem en Oss. “We zijn blij dat we kinderen een kans kunnen geven om te kunnen deelnemen aan binnen- en buitenschoolse activiteiten, waardoor ze volwaardig kunnen deelnemen aan de samenleving”, zo laat de directie van MSD weten.

Overhandiging cheque

Joost van Zutven, locatiedirecteur van MSD Biotech in Oss overhandigde namens MSD Nederland de symbolische cheque aan Gaby van den Biggelaar, directeur Leergeld Nederland.

Van Zutven: “Als gevolg van de corona crisis dreigt een grote groep mensen door een terugval in inkomen in financiële problemen te raken, waaronder ook veel gezinnen met kinderen. Kinderen, die opgroeien in dit soort situaties, hebben vaker last van gezondheidsproblemen en gevoelens van eenzaamheid. We zijn blij Leergeld Nederland en de lokale afdelingen Haarlem, Oss, Land van Cuijk en De Bilt te kunnen helpen bij een duurzame ondersteuning zodat deze kinderen niet geïsoleerd raken.”

1 op de 12 kinderen groeit op in een gezin met een laag inkomen

In Nederland groeit 1 op de 12 kinderen op in een gezin met een laag inkomen. Vanwege financiële problemen waarmee hun ouders worden geconfronteerd, kunnen deze kinderen niet deelnemen aan activiteiten, die heel gebruikelijk lijken te zijn voor hun leeftijdsgenoten, zoals op schoolreisjes gaan, muzieklessen nemen of voetballen in een voetbalteam. Deze kinderen lopen het risico sociaal geïsoleerd te raken met mogelijk grote gevolgen voor hun toekomst. Leergeld wil ervoor zorgen dat alle kinderen mee kunnen doen. Leergeld wil voorkomen dat kinderen van 4-18 jaar uit gezinnen met een laag inkomen in Nederland sociaal geïsoleerd raken, door hen in staat te stellen deel te nemen aan school- en buitenschoolse activiteiten, ondanks eventuele financiële problemen waarmee hun ouder(s) te maken kunnen krijgen. Op deze manier wil Leergeld hen de kans geven om tot bloei te komen, hun kennis en vaardigheden te ontwikkelen en zelfvertrouwen te krijgen. Het motto is: Nu meedoen is straks meetellen.

Vrijwillige inzet van MSD personeel

Extra onderdeel van de support van MSD is de intentie om het personeel van de vier MSD locaties in Haarlem, Oss, Boxmeer en De Bilt één dag vrijwillig in te zetten ten behoeve van het werk van de vier lokale Leergeld stichtingen die actief zijn in die gemeenten. Leergeld en MSD Nederland gaan in 2022 samen op zoek naar een passende mogelijkheid hiervoor.