MSD kondigt investering van 136 miljoen euro aan in Haarlem Campus

May 22, 2024

Share this article

.st0{fill:#00857C;}

MSD investeert 136 miljoen euro in haar Haarlem Campus in meerdere projecten die lopen tot 2026. De investering maakt deel uit van een goedgekeurd investeringsinitiatief van meer dan 300 miljoen euro tussen 2020 en 2028. MSD heeft de investering aangekondigd in aanwezigheid van minister Micky Adriaansens van Economische Zaken en Klimaat op haar locatie in Haarlem. De investeringen van MSD hebben als doel de positie van de verpakkingslocatie en toekomstige vaccinproductiecapaciteiten te versterken en bij te dragen aan de verdere ontwikkeling van de farmaceutische sector in Nederland.

“Een sterke en innovatieve farmaceutische sector is van groot belang voor de gezondheid van mensen en de economie van Nederland,” zegt Micky Adriaansens, Minister van Economische Zaken en Klimaat. “De investering van MSD in de Haarlem Campus is een prachtige stap voorwaarts en onderstreept het vertrouwen in de Nederlandse infrastructuur en werkomgeving.”

Leonardo Mallmann, Managing Director van MSD Nederland, voegt toe: “We zijn sinds 1954 actief in Nederland, dit jaar al 70 jaar. Door te investeren in het uitbreiden van de capaciteit van onze Haarlem Campus zullen we ook in de toekomst in staat blijven om innovaties, en met name vaccins, te distribueren naar meer dan 140 landen wereldwijd vanaf onze locatie in Haarlem, wat bijdraagt ​​aan mondiale gezondheid en welzijn.”

De investering in tientallen projecten is een blijk van de inzet van MSD voor de toekomst van de farmaceutische sector in Nederland en de voortdurende investering in haar verpakkingsactiviteiten en werknemers. Het Ministerie van Economische Zaken verwelkomt deze investering en ziet het als een belangrijke stap in het versterken van het innovatieve klimaat en het behouden van hoogwaardige werkgelegenheid in Nederland.

De Haarlem Campus wordt Europese Hub voor de levering van materialen voor klinische studies
Een deel van de investering zal worden besteed aan de conversie en modernisering van het bestaande Miniload magazijn op de MSD-locatie in Haarlem. Dit magazijn zal worden aangepast en geüpgraded voor de opslag en distributie van materialen die MSD levert aan verschillende locaties wereldwijd voor de uitvoering van klinische studies. Het vernieuwde magazijn zal naar verwachting operationeel zijn in 2026, en de locatie zal worden aangewezen als het primaire distributiecentrum voor klinische studies.

Projecten gericht op duurzaamheid en ondersteuning van pijplijnproducten
De investering omvat ook projecten voor modernisering en aanschaf van extra verpakkingslijnen voor toekomstige pijplijnproducten, een nieuwe logistieke ingang en de gevel van de campus, evenals verdere inspanningen voor duurzaamheid op de Haarlem Campus. MSD blijft zich inzetten voor het verminderen van de milieueffecten van haar activiteiten en besteedt een deel van de investering aan gebouwisolatie en het implementeren van energiebesparende maatregelen. Met deze initiatieven beoogt MSD haar ecologische voetafdruk te verkleinen en bij te dragen aan een duurzamere toekomst. Tegen 2025 verwacht MSD wereldwijd volledig klimaatneutraal te opereren.

Moderne Haarlem Campus voor Top Talent
Een deel van de investering zal ook worden gebruikt voor de modernisering van faciliteiten en het bevorderen van een cultuur van innovatie en samenwerking. MSD streeft ernaar een werkomgeving te creëren die aantrekkelijk is voor getalenteerde professionals, waar ze zich kunnen ontwikkelen en groeien.

Wil je bij MSD werken? Neem een kijkje op ons werkenbijMSD.nl