bedrijfsinformatie

MSD hoog in lijst meest maatschappelijk verantwoordelijke- en meest bewonderde bedrijven ter wereld

February 12, 2020

Share this article

.st0{fill:#00857C;}

MSD is vereerd dat we zijn opgenomen in de lijst van meest verantwoordelijke bedrijven van Newsweek. Deze lijst bevat 300 bedrijven die het meest terug doen voor de gemeenschappen waarin ze actief zijn. MSD staat op de 20ste plek in totaal, en in de lijst van organisaties werkzaam in de gezondheidszorg nemen we een 2de plaats in.

Al jaren tonen we ook in Nederland onze maatschappelijke betrokkenheid. Zo steken onze collega’s onder werktijd hun ‘Handen uit de mouwen’ voor een vrijwilligersproject in de directe omgeving van onze locaties. Zijn we al jaren partner van Stichting KiKa kinderen kankervrij en produceren we op onze locatie Haarlem het geneesmiddel Mectizan dat wereldwijd wordt gedoneerd aan 100 miljoen mensen om rivierblindheid te voorkomen.

Ook heeft MSD (Merck & co. in de Verenigde Staten en Canada) de lijst gehaald van ‘s werelds meest bewonderde bedrijven. Deze lijst is gepubliceerd door Fortune magazine. Daar staan we op een 49ste plek. Binnen de aparte lijst van geneesmiddelen bedrijven eindigde MSD op een 2de plaats. Deze lijst wordt gebaseerd op resultaten van vragenlijsten ingevuld door topmanagers, directeuren en financiële analisten. Daarnaast worden bedrijven geëvalueerd op basis van negen kenmerken, waaronder het aantrekken, omgang en behouden van talenten, sociale verantwoordelijkheid, innovatie en meer.