bedrijfsoverzicht

MSD en de situatie in Oekraïne

March 23, 2022

Share this article

.st0{fill:#00857C;}

MSD zet zich al meer dan 130 jaar in voor het redden en verbeteren van levens over de hele wereld. We zijn geschokt door de invasie in Oekraïne en staan achter het Oekraïense volk dat als gevolg van dit conflict in een humanitaire crisis verkeert. We hopen op een snelle en vreedzame oplossing. Onze belangrijkste zorg is om de veiligheid en het welzijn van onze medewerkers te waarborgen en om onze patiënten en klanten toegang te blijven bieden tot onze medicijnen en vaccins.

Om humanitaire redenen heeft MSD de verantwoordelijkheid om levensreddende medicijnen en vaccins te blijven leveren aan patiënten en dieren in Rusland. In het licht van de invasie van Oekraïne zullen we echter geen verdere investeringen in Rusland doen. MSD heeft momenteel geen onderzoeks- of productiefaciliteiten in Rusland en opereert in overeenstemming met alle internationale sancties terwijl we toegang tot kritieke behandelingen proberen te garanderen.

In deze moeilijke tijd willen we de getroffenen helpen met de middelen die we tot onze beschikking hebben, waaronder:

  • Levering van een aanzienlijke hoeveelheid van onze antivirale behandeling tegen COVID-19-infectie – op grond van een overeenkomst met de Oekraïense regering
  • Donatie van deze behandeling aan Direct Relief, een organisatie die medische noodhulp aan vluchtelingen verleent
  • Donatie van antibiotica en middelen voor astma- en kankerpatienten. We blijven kijken aan welke middelen de behoefte het grootst is.
  • Toezegging van $ 1 miljoen USD aan NGO’s, waaronder $ 300.000 USD aan het Amerikaanse Rode Kruis, om noodhulp te bieden aan de getroffenen in de regio.
  • MSD verdubbelt donaties van medewerkers aan het Amerikaanse Rode Kruis. Deze donaties gaan rechtstreeks naar Oekraïne en de omliggende landen die hulp nodig hebben.
  • Donatie van vaccins van MSD Animal Health aan boeren in Oekraïne om de veeteelt en voedselproductie te ondersteunen.
  • Op 16 maart hadden onze totale donaties in contanten en producten een waarde van meer dan $60 miljoen USD.

We volgen de situatie op de voet en blijven inspelen op de ontwikkelingen. We zijn gericht op het waarborgen van blijvende toegang tot onze medicijnen en vaccins en zullen ons blijven inzetten om het lijden in Oekraïne te verlichten.