Leo Mallmann nieuwe managing director van MSD Nederland

February 7, 2022

Deel dit artikel

.st0{fill:#00857C;}

Leo Mallmann is met ingang van 1 maart 2022 benoemd tot managing director van MSD Nederland. Hij gaat leidinggeven aan de humane geneesmiddeledivisie van het bedrijf.

Mallmann is sinds 2012 in dienst bij MSD en leidt momenteel de primary care business unit bij MSD in Duitsland. Hij heeft meer dan 18 jaar ervaring in verschillende commerciele rollen in de geneesmiddelensector, waaronder in Latijns-Amerika. Hij volgt Ben Lucas op, die sinds 2018 managing director was van MSD Nederland. Lucas maakte onlangs de overstap naar MSD Verenigd Koninkrijk en Ierland waar hij de rol van managing director zal vervullen.

MSD is het grootste geneesmiddelenbedrijf van Nederland, met een focus op oncologie, vaccins, hospital care en dierengezondheid. Circa 5.000 medewerkers in Haarlem, Oss en Boxmeer werken dagelijks aan de ontwikkeling, productie en verpakking van geneesmiddelen en vaccins. Deze producten worden geëxporteerd naar meer dan 140 landen met een totale jaarlijkse exportwaarde van 16,3 miljard euro in 2020.