bedrijfsinformatie

Grote opkomst bij gezamenlijke Burenavond

January 31, 2020

Share this article

.st0{fill:#00857C;}

OSS – De Burenavond die Aspen, Pivot Park en MSD donderdagavond hebben gehouden voor omwonenden is een groot succes geworden. De belangstelling was groot: ruim 140 mensen uit de omliggende straten kwamen naar bedrijventerrein Moleneind. De hoge opkomst was een record in de jarenlange traditie.

De bedrijven praten de buren regelmatig bij over nieuwe ontwikkelingen en om vragen te beantwoorden. Daar hebben ze afzonderlijk een lange traditie in, maar het was donderdag de eerste keer dat ze samen de dialoog aangingen met de omgeving. MSD, Aspen en Pivot Park delen bijna honderd jaar geschiedenis op de locatie met elkaar, maar willen ook fysiek contact met omwonenden onderhouden. Presentaties, vragen van omwonenden en een gezellig samenzijn zijn de vaste ingrediënten. Deze keer sloten ook de wijkraden ‘Oss Zuid’ en ‘Centrum, Krinkelhoek en Mettegeupel’ aan bij de bijeenkomst.

Uitbreiden
In het bedrijfsrestaurant van Aspen op de locatie Moleneind trapte gespreksleider Stijn Kling van het Osse bureau Texperts de avond af met de directeuren van de organiserende bedrijven. En met Jacqueline Eekels, die vanuit de wijkraad Oss Zuid plaatsnam in het panel.
Brigitte Drees (CEO Pivot Park) lichtte toe dat de biofarmaceutische campus steeds meer unieke bedrijven naar Oss haalt, zowel nationaal als internationaal. “We hebben al 62 bedrijven hier zitten. Pivot Park groeit uit zijn jas en daarom gaan we uitbreiden en zijn we voornemens om drie nieuwe gebouwen te realiseren. Daarnaast komt er een lectoraat naar Pivot Park. We willen graag studenten vroegtijdig laten kennis maken met de praktijk.”

Veiligheid en kwaliteit
Namens Aspen Oss legde directeur Dirk Van Leemput de nadruk op kwaliteit en veiligheid & milieu, twee zaken die enorm belangrijk zijn in de bedrijfsvoering, naast het hebben van gemotiveerde medewerkers. “Omdat er gewerkt wordt met chemicaliën en omdat patiënten blindelings op geneesmiddelen moeten kunnen vertrouwen.” Dat vraagt om continue aandacht van medewerkers op en rond de locatie en om een hoge kwaliteit. Zaken waar het bedrijf een goede reputatie in heeft opgebouwd.

Nieuwbouw
Ook MSD is aan het uitbreiden, op alle locaties in Nederland en ook in Oss. “In Boxmeer zijn we ver, in Haarlem zijn we begonnen, op Moleneind staan we klaar voor de bouw van een nieuw magazijn en bij Biotech op De Geer gaan we de komende jaren ook flink uitbreiden”, vertelde Pim van Kilsdonk namens het lokale management van MSD. “Het nieuwe magazijn voor de productie op Moleneind gaan we vanaf dit kwartaal bouwen en in gebruik nemen in de tweede helft van 2021.” Hij vertelde ook dat MSD de productie van een anesthesiemiddel heeft teruggehaald naar Oss.

Wat de mensen zeker nog moesten weten?
Na het openingsgesprek kregen alle bedrijven de kans om dieper op de inhoud in te gaan. Tot slot volgde een afsluitende borrel, de laatste gelegenheid voor de buren op deze avond om antwoorden op vragen te krijgen. Wat de mensen zeker nog moesten weten?
“Dat we in Oss anticonceptie produceren voor gebruik in de armste landen van de wereld en dat we daar echt levens mee redden! En dat MSD veel interessante vacatures heeft, vooral in technische functies op verschillende niveaus”, reageert Pim van Kilsdonk van MSD.
Brigitte Drees: “Dat Pivot Park de plek is waar nieuwe geneesmiddelen worden ontdekt. Een hecht bedrijventerrein met veel samenwerking met bedrijven, instellingen, ziekenhuizen en universiteiten in heel Nederland.”

“Dat bij Aspen de aandacht voor veiligheid, gezondheid en een duurzaam milieu onverminderd hoog blijft en dat we veel hebben geïnvesteerd in het verder verkleinen van eventuele risico’s”, legt Dirk Van Leemput uit. “Grootschalige chemische productie vindt nu volledig plaats op De Geer. Op Moleneind concentreren we ons op kleinschalige chemische productie en biochemie.”
“Dat andere bedrijven nog wat kunnen leren van de manier waarop MSD, Aspen en Pivot Park deze avond organiseren. En hoe ze ook bijvoorbeeld parkeeroverlast voor de omgeving voorkomen”, zo reageerde een van de bewoners. Het toonde de gemoedelijke en gezellige sfeer van een geslaagde Burenavond.