MSD for Mothers: onze strijd tegen moedersterfte

Ons ideaalbeeld is een wereld, waarin geen enkele vrouw hoeft te sterven als gevolg van complicaties tijdens de zwangerschap of bevalling die voorkomen hadden kunnen worden. Helaas is het nog lang niet zo ver. Daarom werken we binnen het programma MSD for Mothers samen met overheden, instellingen en andere bedrijven om moedersterfte een halt toe te roepen.

Voorbehoedsmiddelen

De meeste gevallen van moedersterfte zijn te voorkomen. De belangrijkste oorzaken zijn immers bekend; Overmatig bloedverlies bij de bevalling, complicaties door hoge bloeddruk en het niet kunnen beschikken over voorbehoedsmiddelen.

Strijd tegen moedersterfte

De afgelopen 20 jaar is grote voortgang geboekt, maar tegelijkertijd liggen er nog enorme uitdagingen. Als we niets doen, sterven in de komende tien jaar ongeveer drie miljoen vrouwen door gebrek aan goede zorg. Vooral vrouwen in ontwikkelingslanden. In tien jaar tijd investeren we daarom 500 miljoen dollar. Ook brengen we onze wetenschappelijke en zakelijke expertise in om moedersterfte met 75%te verlagen (Millenniumdoelstelling 5 van de Verenigde Naties).

Levens redden

MSD werkt binnen het MSD for Mothers programma samen met PATH, een non-profit organisatie die zich over de hele wereld inzet voor een betere gezondheid. PATH werkt samen met onze topwetenschappers aan betaalbare en eenvoudig te gebruiken technologieën om levens van vrouwen te redden.

Bekijk het verhaal van Bobby Devi, een van de moeders voor wie hulp helaas te laat kwam.