Family planning

Samen met lokale overheden in ontwikkelingslanden en met internationale NGO’s zetten  we ons in om anticonceptie beschikbaar te maken voor veel meer vrouwen wereldwijd. We zorgen dat onze geneesmiddelen makkelijker beschikbaar en bereikbaar worden. Zo helpen we mee bij het tegengaan van ongeplande zwangerschappen die tot moedersterfte tijdens de bevalling kunnen leiden.

Anticonceptiestaafje

Binnen het Family Planning project is een speciale rol weggelegd voor het anticonceptiestaafje dat in Oss wordt geproduceerd. Dit is een anticonceptiemethode in de vorm van een staafje van 4 cm lang en 2 mm doorsnede, dat vlak onder de huid aan de binnenkant van de bovenarm wordt geplaatst. Het zorgt drie jaar lang voor het voorkomen van zwangerschap doordat het hormoon etonogestrel dagelijks in een kleine hoeveelheid wordt afgegeven in het bloed.

Verhoogde kans blijvend resultaat

Het is dé oplossing bij uitstek voor moeders in afgelegen gebieden, die vaak uren moeten lopen naar de dichtstbijzijnde kliniek. Het anticonceptiestaafje verhoogt de kans dat anticonceptie bij deze vrouwen ook blijvend resultaat heeft. Het geeft ze de regie over hun leven.

Deze video, gemaakt bij de opening van de nieuwe productiefaciliteiten in Oss in oktober 2014, vertelt over het belang van Family Planning.
FAMILYPLANNING2020.ORG