Uniek kijkje in de keuken van MSD Biotech Oss tijdens Open Dag op 15 oktober

August 26, 2022

Share this article

.st0{fill:#00857C;}

open dag msd biotech

OSS, 25 augustus 2022 – Op 15 oktober is er een unieke kans om van dichtbij te zien hoe biotechnologie werkt. MSD Biotech organiseert dan een Open Dag op locatie De Geer in Oss. Je kunt die dag een kijkje nemen op de productievloer waar geneesmiddelen voor vruchtbaarheidsbehandelingen en immuuntherapie tegen kanker worden gemaakt.

Dit is een zeldzamekans – normaal gesproken is de productie niet toegankelijk vanwege de strenge regels voor kwaliteit en hygiëne. Dankzij een periode van onderhoud ligt de productie in oktober tijdelijk stil en kan MSD dit bijzondere kijkje achter de schermen bieden.

Je kunt je voor deze Open Dag aanmelden via de link msdopendag.nl of de QR-code hieronder – in het aanmeldformulier kun je voor een tijdslot kiezen. We hebben plek voor 2500 gasten van 12 jaar en ouder en vol = vol. De Open Dag is gratis.

open dag msd

Tijdens de Open Dag kun je een route lopen door verschillende gebouwen van de MSD-site op bedrijventerrein De Geer in Oss.

De route voert onder meer langs het magazijn waar ingrediënten voor de geneesmiddelen worden ontvangen en afgewogen. In een ander gebouw kun je zien hoe de productie start: vanuit één reageerbuisje wordt het product opgekweekt in steeds grotere reactoren – de grootste is zelfs groter dan 20.000 liter. In een derde gebouw kun je het proces zien waarmee uit die vloeistof de actieve stof wordt gehaald als grondstof voor onze geneesmiddelen en geven we je ook een inkijkje in de kwaliteitscontroles die we gedurende en na het proces uitvoeren.

Nederland is wereldwijd een vooraanstaand ontwikkelaar en producent van biologische geneesmiddelen. En Oss is al decennialang een biotech-hotspot. Het is inmiddels 25 jaar geleden dat MSD biotechnologische productie opstartte in Oss. MSD heeft honderden mensen in dienst, waaronder tal van productie-experts en wetenschappers met tientallen jaren ervaring, die je op 15 oktober graag rondleiden. We hopen je dan te zien!

Ga voor meer informatie naar www.msd.nl of volg MSD Nederland op LinkedIn, Twitter, YouTube of Instagram.

Voor meer informatie:
Monique Jonkheid, Communications MSD
06 25 53 95 94, monique.jonkheid@bnouwen

Klik hier voor meer informatie en onze contactpagina

NL-NON-02013