bedrijfsinformatie

MSD Biotech Oss klaar voor de toekomst met nieuwe, eigen entree

September 30, 2022

Share this article

.st0{fill:#00857C;}

Vandaag opende burgemeester Wobine Buijs in Oss ons splinternieuwe, duurzame entreegebouw op bedrijventerrein De Geer. Een mooi visitekaartje voor onze productielocatie in Oss, die dit jaar 25 jaar bestaat. En klaar is voor de toekomst!

Nederland is een internationale hotspot voor de biotech-sector. En onze vestiging in Oss is een van de pioniers op dit gebied. In 1985 startte in Oss (bij het toenmalige Organon) de ontwikkeling van één van de eerste biotech-geneesmiddelen: recombinant follikel stimulerend hormoon (recFSH, een vruchtbaarheidsgeneesmiddel). Al vanaf de goedkeuring van dit geneesmiddel in 1996 wordt het bij MSD in Oss geproduceerd, sinds vorig jaar in opdracht van Organon.

Anno 2022 is Oss een cruciale site in het wereldwijde MSD-netwerk, waar onder meer de actieve stof voor onze immuuntherapie tegen kanker wordt gemaakt. “Op deze campus werken daarnaast ook allerlei biotech-wetenschappers uit andere disciplines, voor productielocaties wereldwijd”, zegt MSD Biotech-directeur Joost van Zutven.

Het nieuwe entreegebouw markeert de start van een nieuwe fase in de geschiedenis van de site. Van Zutven: “Dit gebouw is het sluitstuk van zo’n 10 jaar systemen, processen en gebouwen scheiden nadat MSD en Aspen als twee aparte bedrijven verder gingen. En daarom is dit voor ons zo bijzonder. We hebben nu weer een eigen entree, een eigen adres, een eigen magazijn, onze eigen stroom- en watervoorziening. We hebben kortom weer een eigen site.”

Nu de boedelscheiding compleet is houdt het werk in Oss nog niet op. De komende maanden vindt er grootschalig onderhoud en modernisatie van de productiefaciliteiten plaats (wat belangstellenden de kans biedt op 15 oktober een kijkje achter de schermen te nemen op een Open Dag).

“We zijn daarnaast continu bezig onze productiecapaciteit te verfijnen en vergroten”, zegt Van Zutven. “Biologische geneesmiddelen hebben een revolutionaire impact op de zorg en er zal een steeds grotere vraag zijn naar hoogwaardige productie. Wij zijn er klaar voor!”