HIV en AIDS wereldwijd

We hebben ons altijd ingezet voor een betere zorg voor mensen met hiv en aids wereldwijd. En ook nu nog ondersteunen we op diverse plekken in de wereld projecten rond preventie, behandeling, zorg en ondersteuning voor mensen met hiv en aids.

Rusland

Onveilige seks is een van de grootste en snelst groeiende gezondheidsrisico’s voor miljoenen jongeren wereldwijd. Dance4Life is vastbesloten om dit te veranderen. Voor altijd. Momenteel zijn er meer dan 1,1 miljoen hiv-gevallen geregistreerd in Rusland en 25 procent van de nieuwe hiv-infecties zijn 15-20-jarigen. De groeiende hiv-epidemie in Rusland brengt een ernstige bedreiging voor de gezondheid en het welzijn van jongeren, met name omdat er momenteel geen goede programma’s op het gebied van seksuele gezondheid en gelijkheid tussen jongens en meisjes op Russische scholen.

China

In China werken we al ruim tien jaar samen met de Chinese overheid. In het China-MSD HIV Aids Partnership (C-MAP) staan preventie, behandeling en zorg bij hiv en aids in het land centraal. Naast financiële middelen brengen we hier onze deskundigheid en ervaring in van soortgelijke initiatieven, zoals in Botswana.

Botswana

In Botswana richtten we in 2000 de African Comprehensive HIV/Aids Partnerships (ACHAP) op: een initiatief van de overheid, MSD en de Bill & Melinda Gates Foundation. ACHAP steunt en versterkt de strijd tegen de hiv-epidemie met preventie, zorg, ondersteuning en behandeling. Wij doen dat met financiële steun en door schenkingen van medicijnen.

Bron: website Dance4life