De vriendinnengroep van MSD Haarlem

”Als er een begint te lachen, volgt de rest vanzelf”

Vriendinnen zijn ze, maar ooit waren ze collega’s. Ruim dertig jaar geleden leerden ze elkaar kennen op de productieafdeling bij MSD. Ze groeiden uit tot een hechte groep van tien met hart voor het bedrijf én de patiënten. Ze hadden heel veel plezier tijdens het werk en waren tegelijkertijd heel gedreven om de orders op tijd bij de klant te krijgen.

Een aantal vrouwen heeft inmiddels een andere functie, maar het gros bleef MSD trouw. En elkaar. De onderlinge band is door de jaren heen alleen maar sterker geworden. Ze treffen elkaar tijdens een BBQ op de camping, een high tea bij een van de meiden in de tuin, maar ze gaan ook samen naar theater en concerten.
Ieder jaar gaan ze met z’n allen een weekend naar een beautyfarm in Friesland om fijn samen te zijn. Dat loopt altijd in de gaten. Echt stil zijn ze namelijk niet. Als er een begint te lachen, dan volgt de rest vanzelf. En harder.

In 30 jaar MSD maakten ze samen veel mee: beginnende relaties, bruiloften, geboortes en scheidingen. En ze namen helaas ook afscheid van één vriendin als gevolg van een zware ziekte. Ze kreeg de diagnose te horen vlak nadat de hele groep zes dagen met het vliegtuig naar Spanje was geweest. Met dat reisje vierden ze hun jubileum: 25 jaar vriendschap.

Over twee jaar vieren ze de vriendschap opnieuw op diezelfde plek in Spanje. Hun onderlinge vriendschap hebben ze laten bezegelen met een getatoeëerd hartje. Onlangs hebben ze het hartje aan laten vullen met een twinkel, een klein sterretje.