MSD Vaccins

Vaccins worden gezien als één van de belangrijkste medische prestaties ooit. Vaccins beschermen tegen infectieziekten waaraan vroeger miljoenen mensen overleden. Zo zijn de pokken dankzij vaccins uitgeroeid en hebben vaccinatieprogramma’s ervoor gezorgd dat polio nauwelijks nog voorkomt.

WIJ ZORGEN VOOR GEZONDHEID

Hoe gaan we als MSD Nederland om met vaccins en de veiligheid van vaccins? Bekijk onze video. Ook op ons YouTube kanaal. Wij zorgen voor gezondheid. Samen met jou.

WAT ZIJN VACCINS EN HOE WERKEN ZE

Deze video animatie laat zien wat vaccins nu precies zijn, hoe ze werken, waarom vaccins nog steeds belangrijk zijn en waarom MSD zich al meer dan 100 jaar bezig houdt met vaccins.

PNEUMOKOK

Is een bacterie die normaal gesproken in mensen geen ziekte veroorzaakt. Vooral bij kinderen, senioren en mensen met een verminderd afweersysteem kan de pneumokok tot luchtweginfecties leiden. Bekijk onze infographic voor het hele verhaal.

Vaccins_Infographic_Afbeelding_web_small

HUMAAN PAPILLOMAVIRUS (HPV)

Humaan papillomavirus is een veel voorkomend, seksueel overdraagbaar virus dat meedere soorten kanker en aandoeningen kan veroorzaken bij mannen en vrouwen. Meestal ruimt het lichaam HPV zelf op. Soms lukt dit niet.

HOE WERKEN VACCINS?

Hoe werken vaccins en wat  komt er allemaal bij kijken om een #vaccin te ontwikkelen. En hoe kunnen we uiteindelijk vaccins aanbieden aan mensen. Bekijk deze animatie video.

MSD_en_Vaccins_overzicht_03

WIST JE DAT…?

MSD toegewijd is aan onderzoek en productie van vaccins. MSD is in Nederland zeer actief is met vaccins voor mensen én dieren. MSD al meer dan 100 jaar vaccins ontwikkelt. MSD aan betere toegang werkt tot vaccins, nu en in de toekomst…

VACCINS BESCHERMEN

Vaccins beschermen tegen infectieziektes waar vroeger miljoenen mensen aan overleden. Zo stierven in de eerste 80 jaar van de vorige eeuw ruim 300 miljoen mensen aan pokken. Dankzij een grootschalige vaccinatiecampagne kon de Wereld gezondheidsorganisatie de wereld in 1980 pokkenvrij verklaren. Lees in onze factsheet nog veel meer feiten over vaccins.

Vaccins_Factsheet_Afbeelding_web_small
Vaccins_en_Vaccinaties

VACCINS & VACCINATIES

Wat zijn vaccins? Hoe werken vaccinaties? Wat is de relatie met het immuumsysteem? En waarom groepsimmuniteit zo belangrijk is.

MSD_en_Vaccins

AL MEER DAN 100 JAAR ACTIEF

MSD is al meer dan honderd jaar actief op het gebied van vaccins. Lees onze geschiedenis en bekijk welke vaccins wij hebben ontwikkeld.