MSD Vaccins

Vaccins worden gezien als één van de belangrijkste medische prestaties ooit. Vaccins beschermen tegen infectieziekten waaraan vroeger miljoenen mensen overleden. Zo zijn de pokken dankzij vaccins uitgeroeid en hebben vaccinatieprogramma’s ervoor gezorgd dat polio nauwelijks nog voorkomt.

WAT ZIJN VACCINS EN HOE WERKEN ZE

Deze video animatie laat zien wat vaccins nu precies zijn, hoe ze werken, waarom vaccins nog steeds belangrijk zijn en waarom MSD zich al meer dan 100 jaar bezig houdt met vaccins.

HUMAAN PAPILLOMAVIRUS (HPV)

Humaan Papillomavirus (HPV) is een veelvoorkomend,
seksueel overdraagbaar virus dat verschillende soorten
kankers en aandoeningen kan veroorzaken bij mannen
en vrouwen. De meeste mensen – zowel mannen als vrouwen – zullen ooit blootgesteld worden aan HPV, en meestal verdwijnt het virus vanzelf weer.

HOE WERKEN VACCINS?

Hoe werken vaccins en wat  komt er allemaal bij kijken om een #vaccin te ontwikkelen. En hoe kunnen we uiteindelijk vaccins aanbieden aan mensen. Bekijk deze animatie video.

MSD_en_Vaccins_overzicht_03

WIST JE DAT…?

MSD toegewijd is aan onderzoek en productie van vaccins. MSD is in Nederland zeer actief is met vaccins voor mensen én dieren. MSD al meer dan 100 jaar vaccins ontwikkelt. MSD aan betere toegang werkt tot vaccins, nu en in de toekomst…

VACCINS BESCHERMEN

Vaccins beschermen tegen infectieziektes waar vroeger miljoenen mensen aan overleden. Zo stierven in de eerste 80 jaar van de vorige eeuw ruim 300 miljoen mensen aan pokken. Dankzij een grootschalige vaccinatiecampagne kon de Wereld gezondheidsorganisatie de wereld in 1980 pokkenvrij verklaren. Lees in onze factsheet nog veel meer feiten over vaccins.

Vaccins_Factsheet_Afbeelding_web_small
Vaccins_en_Vaccinaties

VACCINS & VACCINATIES

Wat zijn vaccins? Hoe werken vaccinaties? Wat is de relatie met het immuumsysteem? En waarom groepsimmuniteit zo belangrijk is.

MSD_en_Vaccins

AL MEER DAN 100 JAAR ACTIEF

MSD is al meer dan honderd jaar actief op het gebied van vaccins. Lees onze geschiedenis en bekijk welke vaccins wij hebben ontwikkeld.