MSD Vaccins

Vaccins worden gezien als één van de belangrijkste medische prestaties ooit. Vaccins beschermen tegen infectieziekten waaraan vroeger miljoenen mensen overleden. Zo zijn de pokken dankzij vaccins uitgeroeid en hebben vaccinatieprogramma’s ervoor gezorgd dat polio nauwelijks nog voorkomt.

WIJ ZORGEN VOOR GEZONDHEID

Hoe gaan we als MSD Nederland om met vaccins en de veiligheid van vaccins? Bekijk onze video. Ook op ons YouTube kanaal. Wij zorgen voor gezondheid. Samen met jou.

Vaccins_Infographic_Afbeelding_web_small

HUMAAN PAPILLOMAVIRUS (HPV)

Humaan papillomavirus is een veel voorkomend, seksueel overdraagbaar virus dat meedere soorten kanker en aandoeningen kan veroorzaken bij mannen en vrouwen. Meestal ruimt het lichaam HPV zelf op. Soms lukt dit niet. Bekijk  de infographic voor het volledige verhaal.

VACCINS BESCHERMEN

Vaccins beschermen tegen infectieziektes waar vroeger miljoenen mensen aan overleden. Zo stierven in de eerste 80 jaar van de vorige eeuw ruim 300 miljoen mensen aan pokken. Dankzij een grootschalige vaccinatiecampagne kon de Wereld gezondheidsorganisatie de wereld in 1980 pokkenvrij verklaren. Lees in onze factsheet nog veel meer feiten over vaccins.

Vaccins_Factsheet_Afbeelding_web_small
Vaccins_en_Vaccinaties

Vaccins & Vaccinaties

Wat zijn vaccins? Hoe werken vaccinaties? Wat is de relatie met het immuumsysteem? En waarom groepsimmuniteit zo belangrijk is.

MSD_en_Vaccins

MSD & Vaccins

MSD is al meer dan honderd jaar actief op het gebied van vaccins. Lees onze geschiedenis en bekijk welke vaccins wij hebben ontwikkeld.