Uitbanning van hepatitis centraal op Wereld Hepatitis Dag 2016

28 juli 2016 – Elk jaar staat de wereld op 28 juli stil bij virale hepatitis. Zo ook MSD. Virale hepatitis is een ontsteking van de lever die door een virus wordt veroorzaakt. MSD houdt zich al bijna 30 jaar bezig met het onderzoek naar de manier waarop deze ziekte behandeld kan worden, en heeft aan de basis gestaan van verschillende innovatieve geneesmiddelen tegen hepatitis C.

nohep2016 is een belangrijk jaar voor hepatitis. In mei hebben de lidstaten van de Wereldgezondheidsorganisatie de ‘Elimination Strategy for Viral Hepatitis’ aangenomen. In deze strategie staan ambitieuze doelstellingen om ervoor te zorgen dat hepatitis in 2030 niet langer een bedreiging is voor de volksgezondheid. Het is voor het eerst dat nationale overheden zich op deze manier verbinden aan het doel om hepatitis uit te bannen.

Om het belang van deze strategie extra te benadrukken lanceert de Wereld Hepatitis Alliantie (een wereldwijde niet-gouvernementele organisatie die zich inzet voor patiënten met hepatitis) op Wereld Hepatitis Dag de NOhep campagne. Het doel van deze campagne is om mensen een platform te bieden zodat de juiste acties worden ingezet om te zorgen dat hepatitis in 2030 ook echt is uitgebannen.

MSD ondersteunt de #NOhep campagne en zegt daarmee ‘nee’ tegen hepatitis. Met onderzoek en innovatie blijven we ons steentje bijdragen aan de behandeling van deze leverziekte.