MSD Animal Health opent nieuwe vaccinfabriek in Boxmeer

January 23, 2023

Share this article

Minister Micky Adriaansens verricht officiële opening

Fabriekscapaciteit sluit aan bij langetermijnvraag naar vaccins voor gezelschapsdieren

BOXMEER, Nederland, 23 januari 2023 – In Boxmeer opent MSD Animal Health vandaag haar nieuwe, hypermoderne productiefaciliteit voor het steriel vullen en vriesdrogen van vaccins voor dieren. Boxmeer speelt binnen MSD een centrale rol bij de ontwikkeling en productie van dit type vaccins. Samen met de productie- en onderzoekslocatie in De Bilt ondersteunt de vestiging in Boxmeer de wereldwijd leidende positie van MSD op de markt voor Animal Health-vaccins.

De nieuwe zogenoemde ‘SFFD’ (Sterile Filling & Freeze Drying)-faciliteit is vandaag officieel geopend door de Nederlandse minister van Economische Zaken en Klimaat, Micky Adriaansens en Rick DeLuca, wereldwijd directeur van MSD Animal Health.

Minister Adriaansens: “Innovatie draagt bij aan onze toekomstige economie. Deze nieuwe vaccinfabriek van MSD laat zien dat de Nederlandse Life Science & Health-sector toonaangevend is in Europa. Hier worden producten gemaakt die bijdragen aan de bescherming van de gezondheid van mensen en dieren.”

Rick DeLuca: “Met de SFFD-faciliteit is onze aanwezigheid in Nederland verder uitgebreid en hebben we nieuwe geavanceerde technologie in huis gekregen. Deze investering weerspiegelt onze ambitie als leider op het gebied van innovatieve geneesmiddelen, vaccins en technologie ter bevordering van diergezondheid.”

De nieuwe productiecapaciteit voor het steriel vullen en vriesdrogen van vaccins geeft MSD Animal Health meer opties om aan de groeiende vraag naar vaccins te kunnen voldoen.

Vaccins spelen een belangrijke rol ter bescherming van dieren- en volksgezondheid. Tijdige en effectieve vaccinatie kan zorgen dat ziektes minder voorkomen en minder ernstig verlopen. Dat is onder meer van belang voor de voedselvoorziening via de (pluim-)veehouderij. Verder zijn vaccins van groot belang voor de gezondheid van onze huisdieren: ziektes worden voorkomen waardoor huisdieren een langer en gezonder leven kunnen leiden.

Ook na de opening van de nieuwe SFFD-faciliteit zal MSD Animal Health blijven investeren, onder meer in de uitbreiding van bestaande productiefaciliteiten op de locaties in Boxmeer en De Bilt. Daar werken nu zo’n 2.000 medewerkers, voornamelijk in R&D- en productiefuncties. 100 medewerkers zijn inmiddels actief in de SFFD-faciliteit en de komende jaren komen daar naar verwachting nog 50 nieuwe functies bij.

Over MSD en MSD Animal Health

Bij MSD, bekend als Merck &Co., Inc., Rahway, N.J., VS in de Verenigde Staten en Canada, zijn we verenigd rond ons doel: we gebruiken de kracht van toonaangevende wetenschap om levens over de hele wereld te redden en te verbeteren. Al meer dan een eeuw lopen we voorop in onderzoek dat uitmondt in geneesmiddelen, vaccins en andere innovatieve gezondheidsoplossingen voor ‘s werelds meest uitdagende ziektebeelden.

MSD Animal Health, een divisie van Merck &Co., Inc., Rahway, N.J., VS, is de wereldwijde diergezondheidstak van MSD. Door onze toewijding aan The Science of Healthier Animals® bieden we dierenartsen, boeren, eigenaren van gezelschapsdieren en overheden een brede range aan veterinaire geneesmiddelen, vaccins en ‘health management’-oplossingen en diensten, inclusief daaraan verbonden technologische producten op het gebied van ientificatie, traceerbaarheid en monitoring. MSD Animal Health is toegewijd aan het behoud en de verbetering van de gezondheid, het welzijn en de prestaties van dieren en de mensen die voor hen zorgen. Wij investeren doorlopend in dynamische en uitgebreide R&D-middelen en in een moderne, wereldwijde leveringsketen. MSD Animal Health is aanwezig in meer dan 50 landen en onze producten zijn verkrijgbaar in ongeveer 150 landen. Ga voor meer informatie naar www.msd-animal-health.com en neem contact met ons op via LinkedIn en Twitter.

Contactpersonen media:

Rianne Groot Wesseldijk
+31 6 5257 0034
Rianne.groot.wesseldijk@merck.com