MSD maakt koeloplossing CALM beschikbaar voor alle geneesmiddelen

MSD heeft bekend gemaakt CALM beschikbaar te maken voor alle soorten geneesmiddelen, onafhankelijk van merk en soort. De afgelopen periode heeft MSD in samenwerking met artsen, apothekers, gezondheidstechnologen en Anttail, CALM (Cold Chain Adherence Last-mile) ontwikkeld. CALM bestaat uit een intelligente sensor in de geneesmiddelenverpakking die continu de bewaarcondities meet en registreert en aangeeft of de verpakking geopend wordt.

Tijdens de productie, opslag en het vervoer van geneesmiddelen gelden strikte richtlijnen. Maar zodra geneesmiddelen de apotheek verlaten, is er geen controle meer op de bewaarcondities. Sommige medicatie moet gekoeld bewaard worden op de juiste temperatuur. Als geneesmiddelen verkeerd bewaard worden, dan kan dat mogelijk gevolgen hebben voor de werkzaamheid en veiligheid[1].

Vanaf nu maakt MSD deze waarde toevoegende oplossing beschikbaar voor alle soorten geneesmiddelen (onafhankelijk van merk en soort). Voor ziekenhuisapothekers betekent dit dat ze meer mensen kunnen helpen met het optimaal bewaren van hun geneesmiddelen in hun thuissituatie.

GDP@Home

Deze waarde toevoegende oplossing voor alle medicijnen zal worden beheerd door Anttail onder de naam GDP@Home. Anttail is een innovatief bedrijf dat zich focust op het monitoren van de temperatuur van medicijnen, in het transport en de opslag van fabrikant tot gebruiker. Anttail is vanaf het begin van het CALM project een zeer gewaardeerde partner geweest van MSD, en daarmee een uitstekende partij om GDP@Home te beheren.

MSD ziet het als haar plicht om een positieve bijdrage te leveren aan de gezondheid en het leven van mensen door oplossingen te ontwikkelen die waarde toevoegen. Vanuit de visie dat het mogelijk is om enerzijds de zorg te verbeteren en deze tegelijkertijd betaalbaar te houden, ontwikkelden zij verschillende waarde toevoegende oplossingen, waaronder CALM. “Uiteraard is het heel belangrijk om op het juiste moment, aan de juiste patient, het juiste geneesmiddel ter beschikking te stellen. Daarnaast is het minstens zo belangrijk om ervoor te zorgen dat geneesmiddelen op de juiste manier bewaard worden” aldus Frederik van der Heijden, Director Digital, Healthcare Solutions & Business Services bij MSD. “Door de CALM toepassing nu ook open te stellen voor geneesmiddelen die niet van MSD zijn, hopen wij bij te dragen aan goed geneesmiddelengebruik”.

Over MSD

Al meer dan een eeuw is MSD, als grootste geneesmiddelenbedrijf in Nederland, actief betrokken bij gezondheid voor mensen én dieren. Met onze geneesmiddelen, vaccins, biologische therapieën, producten en diensten werken we mee aan een gezonde wereld. MSD loopt voorop in het onderzoek om de preventie en behandeling te verbeteren van ziekten die onze wereld bedreigen, zoals kanker, diabetes, hart- en vaatziekten, nieuwe dierziekten en infectieziekten zoals HIV en ebola.
We bieden innovatieve behandelingen voor een betere gezondheid van mensen en dieren in meer dan 140 landen. We zijn actief betrokken bij een betere toegang tot gezondheidszorg. Dat doen we met uitgebreid beleid, programma’s en samenwerkingsverbanden. We bedenken slimme oplossingen om geneesmiddelen optimaal in te zetten. En we zoeken naar nieuwe behandelingen voor ziektes waar nog geen antwoord op is.
Het moederbedrijf van MSD in Nederland is het Amerikaanse Merck & Co. Inc., met hoofdkantoor in Kenilworth, N.J., U.S.A. In Nederland heeft MSD vestigingen in Haarlem, Oss, Boxmeer en De Bilt. Ga voor meer informatie naar www.msd.nl.


[1] Vlieland, Nicolaas D., et al. “The majority of patients do not store their biologic disease-modifying antirheumatic drugs within the recommended temperature range.” Rheumatology 55.4 (2015): 704-70


Voor meer informatie:
MSD, Karen Vink via 023 5153153 en 0800 9999 000 of persvoorlichting@merck.com