Meiden krijgen kijkje in ‘high tech’ keuken tijdens Girlsday

7 april 2016 – Ongeveer honderd meiden bezoeken op donderdag 14 april 2016 de drie locaties van MSD, in Haarlem, Oss en Boxmeer. Ook dit jaar geeft MSD weer een kijkje in de ‘high tech’ keuken, in het kader van ‘Girlsday’.

De meiden kiezen binnenkort hun profiel en vakkenpakket en maken op deze dag kennis met bètawetenschap, technische beroepen en ICT. Waarom Girlsday? In Nederland kiezen nog steeds te weinig jongeren en vooral te weinig meisjes voor bèta, techniek en ICT. Veel vrouwelijk talent gaat verloren, vaak omdat meisjes geen goed beeld hebben van opleidingen en beroepen in deze sectoren. En onbekend maakt onbemind. Girlsday laat meisjes de onontdekte wereld van bèta, techniek en ICT van dichtbij beleven!

girlsday_260_lowMSD is een groot innovatief farmaceutisch bedrijf: we investeren veel tijd en geld in het ontwikkelen van nieuwe geneesmiddelen en nieuwe toepassingen van geneesmiddelen. In Nederland houden we ons ook op alle locaties bezig met hoogwaardige productie van nieuwe, innovatieve geneesmiddelen, voor mensen en dieren. MSD doet al vele jaren mee aan Girlsday, met een duidelijke boodschap: zonder techniek geen goede geneesmiddelen! Wat de meiden zeker zal aanspreken is dat MSD een bedrijf is met veel vrouwen op heel diverse functies en ook relatief veel vrouwen in de top. Tijdens Girlsday vertellen MSD-collega’s vanuit hun eigen functies en achtergronden over de keuzes die zij gemaakt hebben om te komen op de plek waar ze nu werkzaam zijn. En hoe ze uiteindelijk de wereld een stukje beter en gezonder maken.

Op elke vestiging verwacht MSD ongeveer 30 meiden. Alle vestigingen hebben al eerder meegedaan aan Girlsday.

• Speeddaten, proefjes, rondleidingen en presentaties
• Drie locaties van MSD doen mee: Haarlem, Boxmeer en Oss
• Zonder techniek geen goede geneesmiddelen

Haarlem

In Haarlem komen voor het eerst meiden op bezoek van het Baken Poort, school voor havo en mavo in Almere. Ze gaan eerst speeddaten met vrouwelijke collega’s van MSD. Daarna staan het gebruik van social media, een rondleiding door de productie van vaccins en een proefje over bacteriën op het programma. MSD is al zestig jaar gevestigd aan de Waarderpolder in Haarlem, waar het bedrijf is uitgegroeid tot een dynamisch productie- en distributiecentrum voor Europa en andere werelddelen. Daarnaast is ook het Nederlandse hoofdkantoor in Haarlem gevestigd, dat zich bezighoudt met de lokale activiteiten van MSD in Nederland, zoals verkoop en medische ondersteuning aan zorgverleners en patiënten.

Boxmeer

Het programma in Boxmeer vindt plaats in en om de praktijkruimte van de eigen Labschool. Ook hier staat speeddaten op het programma, om in korte tijd kennis te maken met vrouwen in technische, bèta- en ICT-functies bij MSD Animal Health. De meiden uit de brugklas havo en vwo van het Metameer in Boxmeer krijgen daarna vijf laboratorium-proefjes. Ze gaan bijvoorbeeld een bacteriepreparaat of parasieten bekijken onder de microscoop, handen wassen met poeder en UV-licht, een heuse ‘CSI proef’ en pipetteren, met mooie kleurreacties als resultaat. Ook staat een clean room workshop op het programma. Na het praktijkonderdeel delen de meiden de opgedane kennis in kleine groepjes, met korte presentaties.
MSD Animal Health in Boxmeer is de grootste locatie van MSD wereldwijd op het gebied van onderzoek, ontwikkeling en productie van vaccins en geneesmiddelen voor dieren.

Oss

Bij MSD in Oss werken 1.500 mensen in de productie van geneesmiddelen (biotech en farmaceutische productie) en ondersteunende functies. Op de locatie Moleneind in het centrum van de stad zijn ook dit jaar leerlingen van twee Osse scholen te gast: Het Maaslandcollege en Het Hooghuis. Ook dit jaar is een interessant programma samengesteld waarin de meiden verschillende onderdelen volgen om kennis te maken met de techniek bij MSD. Ze volgen twee workshops: ontdek de wereld van de onzichtbare beestjes en Life Science technieken. Ook krijgen ze een rondleiding in een chemisch laboratorium.

Kijk voor meer informatie op de websites van Girlsday en VHTO