Innovatie in Nederland

Ook in Nederland heeft innovatie een belangrijke plek in ons dagelijkse werk. Onder meer coördineren we vanuit Nederland een deel van de wereldwijde klinisch onderzoek naar nieuwe geneesmiddelen. Maar er vindt ook veel innovatie plaats op het gebied van de hoogwaardige productie van nieuwe, innovatieve geneesmiddelen.

Biotech Operations

Nederland neemt binnen MSD een belangrijke plaats in op het vlak van biotechnologie. Biotech Operations in Oss beschikt over geavanceerde productiefaciliteiten, waar materiaal kan worden opgekweekt en gezuiverd. Ook wordt er binnen Biotech Operations veel tijd besteed aan het ontwikkelen, verbeteren en optimaliseren van productieprocessen. Voor nog meer informatie kan je ook terecht op onze speciale Linked In pagina van Biotech Operations.

Innovatieve technologie

In Oss is een aantal unieke technologieën ontwikkeld en geoptimaliseerd voor de productie van innovatieve geneesmiddelen. Eén voorbeeld daarvan is onze polymeertechnologie, die een gecontroleerde afgifte mogelijk maakt van werkzame stoffen. Deze techniek wordt toegepast in de productie van anticonceptiestaafjes en -ringen.

Klinische productie

Nieuwe, innovatieve geneesmiddelen doorlopen een lang traject van klinische studies. Ze moeten immers uitgebreid getest worden op het gebied van veiligheid én effectiviteit. Naast productiefaciliteiten hebben we daarom in Oss ook capaciteit om geneesmiddelen te produceren voor gebruik in klinische studies.