Kaja Natland volgt Guus van der Vat op als Managing Director van MSD Nederland

25 april 2016 – Na een lange en succesvolle loopbaan heeft Guus van der Vat MSD Nederland verlaten. Kaja Natland is zijn opvolger in de functie van Managing Director van MSD Nederland.

Guus van der Vat startte zijn loopbaan bij MSD Nederland in november 1988. Hij vervulde verschillende sales- en marketingposities en kreeg vervolgens de rol van Marketing Director in Oostenrijk aangeboden. In 1998 kwam Guus terug naar Nederland, als Marketing Director en later als Business Unit Director. Drie jaar later (in augustus 2001) vertrok Guus wederom naar Oostenrijk om als Managing Director de organisatie succesvol door een periode van grote verandering te leiden. Hij boekte in de jaren daarna succes als Managing Director van MSD in Polen, dat het snelst groeiende farmaceutisch bedrijf in Polen werd.

Zijn verantwoordelijkheid werd vervolgens uitgebreid naar de functie van Regional Managing Director voor Polen, Tsjechië, Slowakije, Hongarije en de Baltische staten. In 2011 kwam Guus van der Vat opnieuw terug naar Nederland. Als Managing Director leidde hij de Nederlandse organisatie door een periode van verandering – zowel in de externe als interne omgeving –  richting marktleiderschap in 2014.

kaja-natlandGuus is inmiddels opgevolgd door Kaja Natland, voorheen Managing Director van MSD in Zuid-Afrika. In haar vorige rol heeft Kaja een significante groei van MSD’s Human Health business mogelijk gemaakt. MSD was de afgelopen twee jaar het snelst groeiende farmabedrijf van Zuid Afrika.

Voordat ze in Zuid-Afrika aan de slag ging heeft Kaja verschillende functies vervuld op het vlak van commercial en business operations voor MSD Rusland en in de Europese regio. Kaja is in 1996 bij MSD in Noorwegen gestart als medical representative waarna ze zich ontwikkelde in verschillende sales, marketing en external affairs functies met toenemende verantwoordelijkheden. Ze is afgestudeerd als apotheker aan de Oslo University College in Noorwegen en heeft ook een Executive MBA van ECSP-EAP in Parijs en van de Norwegian School of Management in Oslo.

De collega’s van MSD zullen Guus gaan missen en kijken uit naar de samenwerking met Kaja.