MSD en Vruchtbaarheid & anticonceptie

We zetten ons al jaren in voor goede anticonceptie én het bevorderen van vruchtbaarheid. Het lijken twee begrippen die tegenover elkaar staan, maar voor MSD liggen ze juist dicht bij elkaar.

Zwangerschap

Zwangerschap en het proces van zwanger worden kan een bron van mooie ervaringen zijn maar ook van emotionele stress. Zeker als het niet zo vanzelfsprekend is om zwanger te worden. Daarom zetten we ons in voor goede vruchtbaarheidsbehandelingen en ondersteunende educatieve materialen.

Met onze geneesmiddelen bieden we vrouwen de mogelijkheid om hun vruchtbaarheid tijdelijk te verbeteren, maar we proberen ook te helpen om de eventuele complicaties bij een zwangerschap te ondervangen. Met het wereldwijde programma ‘MSD for Mothers’ willen wij (toekomstige) moeders die om verschillende redenen niet altijd direct toegang hebben tot goede informatie, voorlichting en zorg dezelfde hulp bieden zoals we dat nastreven voor alle (toekomstige) moeders in Nederland. MSD streeft naar een wereld waarin zo weinig mogelijk vrouwen overlijden aan de gevolgen en de complicaties tijdens de zwangerschap of bevalling , die bij goed zorg te voorkomen zouden zijn geweest.

Anticonceptie

MSD vindt dat vrouwen recht hebben op anticonceptie. En dat anticonceptie ook beschikbaar en bereikbaar moet zijn voor alle vrouwen waar ook ter wereld. Elke vrouw moet zelf kunnen bepalen wanneer zij eventueel zwanger wenst te worden, Vandaar dat wij een trotse deelnemer zijn aan het mede door de Verenigde Naties opgerichte project Family Planning.

Zoveel vrouwen, zoveel wensen. MSD biedt om die reden diverse vormen van anticonceptie. Daarnaast denken we actief mee over het verbeteren van therapietrouw en bieden we innovatieve concepten op het gebied van anticonceptie.

Meer informatie

Meer informatie over alles wat met anticonceptie te maken heeft kun je vinden via:

anticonceptie.nl