Oncologie

Kanker is een van de grootste uitdagingen voor de gezondheidszorg. Elk jaar krijgen in Nederland bijna 105.000 mensen de diagnose kanker. Er zijn verschillende soorten behandeling van kanker mogelijk. De behandeling kan variëren van chirurgie, bestraling tot chemotherapie of een combinatie daarvan.

Sinds een aantal jaar is immuuntherapie of immunotherapie ook een behandelmogelijkheid van kanker. Een van de belangrijkste doelen van MSD is om belangrijke wetenschappelijke ontdekkingen binnen de oncologie om te zetten in behandelmogelijkheden die bijdragen aan een langer leven of een betere kwaliteit van leven. De focus ligt daarbij vooral op behandelingen met immuuntherapie.

Onze locatie in Oss is nauw betrokken geweest bij de ontwikkelingen rondom immuuntherapie. Begin deze eeuw ontstond het idee om je eigen afweersysteem in te zetten tegen kanker en het werd onder andere door onderzoekers uit Oss verder onderzocht en uitgewerkt. Oss speelt nog altijd een rol bij de productie van ons immuuntherapie geneesmiddel.

Lees meer over immuuntherapie.