MSD en hiv

MSD houdt zich al sinds 1986 – dus bijna 35 jaar – bezig met onderzoek naar de behandeling van hiv. Deze inspanningen zorgden er mede voor dat er 10 jaar later een behandeling kwam waardoor mensen niet meer hoefden te overlijden aan de gevolgen van aids. In de loop der jaren is hiv hierdoor veranderd van een dodelijke naar een chronische ziekte. Wereldwijd participeren we nog altijd in projecten op het vlak van preventie, behandeling, zorg en ondersteuning voor mensen met hiv en aids.

Meer dan 35 jaar betrokken

De strijd van MSD tegen hiv duurt al 35 jaar. En we gaan door! MSD blijft zich richten op onderzoek naar en ontwikkeling van nieuwe behandelingen. En we blijven samenwerken om hiv te voorkomen en te elimineren.

hiv aids positively committed

35 JAAR ONDERZOEK NAAR DE BEHANDELING VAN HIV

MSD ondersteunt nog steeds op diverse plekken in de wereld projecten rond preventie, behandeling, zorg en ondersteuning voor mensen met hiv en aids. “Hoewel er enorme vooruitgang is geboekt in de strijd tegen hiv/aids is voortgaande wetenschappelijke innovatie nodig gezien de onvervulde behoefte die in hiv blijft bestaan,” vertelde dr. George Hanna (therapeutic area head of infectious diseases, global clinical development, MSD) in 2018, voorafgaand aan de AIDS2018 conferentie in Amsterdam.

NIET MEETBAAR = NIET OVERDRAAGBAAR

MSD sluit met een trots gevoel aan bij de Prevention Access Campaign en de wereldwijde hiv-gemeenschap ter ondersteuning van “Niet meetbaar = Niet overdraagbaar” (Undetectable = Untransmittable, afgekort U=U). De campagne is gericht op het verminderen van stigmatisering in verband met het leven met hiv. Een persoon met hiv, die de juiste medicatie slikt en bij wie het virus langer dan zes maanden niet meetbaar aanwezig is, kan het virus niet overdragen.

hiv U=U undetectable untransmittable
hiv zorg wereldwijd msd

WERELDWIJD

We hebben ons altijd ingezet voor een betere HIV/Aids zorg wereldwijd. En ook nu nog ondersteunen we op diverse plekken in de wereld projecten rond preventie, behandeling, zorg en ondersteuning voor mensen met hiv en aids.

WIJ ZORGEN VOOR GEZONDHEID

Hoe gaan we als MSD Nederland om met hiv? MSD houdt zich al meer dan dertig jaar bezig met onderzoek naar de behandeling van hiv. Bekijk de video waarin Freek Hendriksen (Business Unit Director voor MSD Nederland) en collega’s van het hoofdkantoor vertellen over onze strijd tegen hiv. Samen met jou.