MSD, het grootste geneesmiddelenbedrijf in Nederland, breidt haar locatie in de Waarderpolder in Haarlem fors uit met nieuwe productielijnen,
een nieuw laboratorium en een ‘coldstore’. Dit is nodig om te kunnen voldoen aan de wereldwijd groeiende vraag naar vaccins en vanwege de Brexit.
Op deze pagina houden we je op de hoogte van ontwikkelingen.

Heeft u een vraag aan MSD?

Als u een vraag heeft over de bouwwerkzaamheden kunt u MSD mailen:
communications@merck.com

De feiten op een rij

MSD bouwt een zogenaamde coldstore voor gekoelde opslag van vaccins, met 5000 palletplaatsen. Eigenlijk een hele grote koelkast om vaccins op de juiste temperatuur te kunnen bewaren. MSD breidt ook het bestaande vaccinsgebouw uit, plaatst drie nieuwe verpakkingslijnen voor vaccins en bouwt een nieuw laboratorium (om kwaliteitstesten te kunnen uitvoeren). Naar verwachting zullen alle nieuwe faciliteiten in Haarlem begin 2021 operationeel zijn.

Lees het nieuwsbericht van 26 oktober 2019.

MSD coldstore_impressie 02
IMG_6743

Veilig werken beloond

Op het bouwterrein achter het hoogbouwmagazijn aan de Waarderweg wordt hard gewerkt aan de nieuwe Coldstore. En zoals je vanaf de Waarderweg goed kunt zien, gaat dat erg snel. Na de bouw volgen de zogenoemde ‘kwalificaties’ en daarna zal het nieuwe magazijn dan ook echt in gebruik genomen gaan worden. Waarschijnlijk in het eerste kwartaal van 2021.

Op vrijdag 17 juli was er iets te vieren op het bouwterrein. Veilig werken staat voorop. Als je bedenkt dat er elke dag 100 tot 150 bouwvakkers in de weer zijn voor grondwerk, hijswerk of het plaatsen van installaties, dan is het een prestatie dat er 100.000 uren zijn gewerkt zonder ongeval. Dit werd gevierd met mooie woorden, een groepsfoto en een gebakje. Uiteraard werd de 1.5 meter afstand in acht genomen. (20 juli 2020)

Omvang uitbreiding nu al goed zichtbaar

Ondanks de coronacrisis en alle maatregelen die daarmee samenhangen, gaan de bouwactiviteiten bij MSD in de Waarderpolder volop door. Op de foto rechts zie je de uitbreiding bij de verpakking van vaccins, inclusief de benodigde kantoorruimte. De palen staan, de vloer is gestort en nu gaat de bouw in volle vaart verder. Ook verrijst op ons terrein het nieuwe magazijn dat nodig is om vaccins en een aantal geneesmiddelen gekoeld te kunnen opslaan. Naast het bekende hoogbouwmagazijn. (19 april 2020)

Haarlem_vaccins_20200416

Voortgangsupdate: heel veel beton!

De bouw van de nieuwe coldstore vordert gestaag. Deze week (5-6 februari) is er beton gestort voor de 2.100 vierkante meter grote vloer.
Een immense klus voor de bouw van dit mega-grote ‘coldstore’ magazijn van MSD in de Waarderpolder.
(6 februari 2020)

Start van uitbouw vaccinsgebouw

Na de eerste werkzaamheden voor de nieuwe coldstore gaan we in de week van 13 januari beginnen met de volgende klus. We gaan de eerste palen schroeven voor de uitbouw van het vaccinsgebouw. Vanwege het schroefprincipe verwachten we geen geluidsoverlast voor de omgeving. Deze werkzaamheden vinden plaats midden op het terrein van MSD, tegenover de huidige hoogbouw.
(6 januari 2020)

productiegebouw vaccins haarlem

Brief aan omgeving

MSD Haarlem luchtfoto

Kort voor de start van de bouw heeft MSD omliggende bedrijven een brief gestuurd om de omgeving te informeren over werkzaamheden aan de noordzijde van het MSD-terrein. Hierin staat onder meer dat de nieuwe poort aan de Heringaweg dienst zal doen als ingang en uitgang voor bouwverkeer. De ingang aan de Waarderweg is bestemd voor onze eigen medewerkers, bezoekers en het reguliere vrachtverkeer. De bouwwerkzaamheden vinden alleen overdag plaats en zullen tot eind 2020 duren.

Met behulp van de zogenoemde ‘pulsmethode’ gaan eerst 680 palen de grond in, dit werk zal circa zes weken duren (dus tot medio december). Met dit pulsen worden ruimtes gemaakt die daarna worden volgestort. Zowel qua geluid als trillingen veroorzaakt deze methode minder overlast dan het ‘ouderwetse’ palen heien. Toch is ook het pulswerk op de site te horen. Wij vragen ieders begrip voor dit tijdelijke ongemak.
(23 oktober 2019)

Interactieve animatie over MSD

Wist je dat MSD Nederland het grootste en meest veelzijdige geneesmiddelenbedrijf in Nederland is? Bekijk de animatie hiernaast.

Nog meer feiten over #MSDNL? Dit is wat je moet weten!

Wat zijn vaccins eigenlijk?

Wat zijn vaccins? Hoe werken ze en waarom zijn vaccins nog steeds belangrijk? Bekijk de video over vaccins en ontdek waarom MSD zich al meer dan 100 jaar bezighoudt met vaccins.

Heeft u een vraag aan MSD?

Als u een vraag heeft over de bouwwerkzaamheden kunt u MSD mailen:
communications@merck.com