Diversiteit en inclusie

EEN DIVERSE ORGANISATIE

Echte vernieuwing komt niet in een vacuüm tot stand. Daarvoor moet je zorgen dat ideeën van heel veel mensen bij elkaar komen. Dat ze elkaar inspireren met hun verschillende perspectieven en ervaringen. En dat betekent dat je een diverse organisatie nodig hebt. Met mensen die allemaal hun eigen, unieke achtergrond mee brengen. Of het nu gaat om leeftijd, ras, seksuele oriëntatie of wat dan ook.

Bekijk onze actuele vacatures

Binnen MSD hebben we diversiteit en inclusie in onze manier van werken geïntegreerd. Niet omdat het moet, maar uit overtuiging. Als een van de grootste farmaceutische bedrijven ter wereld hebben we een pluriformiteit aan achtergronden namelijk hard nodig. Alleen zo houden we immers de vinger aan de pols. Begrijpen we wat er speelt, bij klanten en bij patiënten, en wat er dus van ons gevraagd wordt.

Wij zoeken geen mensen die in een hokje passen. We zoeken mensen met talent, bevlogenheid en karakter. Die zich graag verder ontwikkelen, in een omgeving die hen waardeert en waar ze kansen krijgen om zichzelf verder te ontwikkelen.

WE VIEREN DIVERSITEIT EN INCLUSIE

Diversiteit gaat voor ons een heel stuk verder dan het wervings- en selectieproces. We willen een cultuur van inclusie veiligstellen en verder ontwikkelen. Daarvoor ontwerpen we bijvoorbeeld educatieve programma’s. Moedigen we een stijl van leidinggeven aan die ervoor zorgt dat mensen zich eerlijk behandeld, gerespecteerd, gewaardeerd en betrokken voelen.

Het resultaat: een open werkomgeving waarin mensen niet tegen vooroordelen hoeven te vechten maar vertrouwen krijgen. Een omgeving waarin de overvloed aan kennis, inzicht, en perspectieven die we in huis hebben, volledig tot zijn recht komt.

‘DIVERSITEIT ZOU NET ZO NORMAAL MOETEN ZIJN ALS ADEMEN’

“Onze grootste kracht schuilt in onze verschillen, daar geloof ik echt in. Kijk om je heen, ook onze klanten, patiënten en partners zijn zeer divers. Wij begrijpen hun behoeftes véél beter als diversiteit en inclusie bij ons kernwaardes zijn in alles wat wij doen. Het stimuleert ook innovatie, immers: onbewuste vooroordelen belemmeren de uitwisseling van ideeën.  Dus diversiteit zou zo normaal moeten zijn dat we er niet eens over nadenken.” Zegt onze Director Human Resources, Derk Jan Cup.