‘Diversiteit zou net zo normaal moeten zijn als ademen’

“Onze grootste kracht schuilt in onze verschillen, daar geloof ik echt in. MSD’s aanwezigheid in meer dan 140 landen en onze werknemers met verschillende achtergronden, culturen en ervaringen, zorgen dat diversiteit onlosmakelijk verbonden is met ons werk. Kijk om je heen, ook onze klanten, patiënten en partners zijn zeer divers. Wij begrijpen hun behoeftes véél beter als diversiteit en inclusie bij ons kernwaardes zijn in alles wat wij doen.”

Diversiteit

Derk Jan Cup is Director HR Business Partner bij MSD Nederland. “Diversiteit en inclusie zijn en blijven heel belangrijk binnen het HR beleid van MSD.”

“Diversiteit zou zo normaal moeten dat we er niet eens over nadenken, helaas zijn we daar als maatschappij nog niet. In de 21ste eeuw is een diverse en inclusieve omgeving pure noodzaak om de beste mensen te vinden. Voor de ontwikkeling van carrières van onze medewerkers, maar ook voor het bedrijf als geheel. Onbewuste vooroordelen belemmeren op een sluipende wijze de uitwisseling van ideeën en dat blokkeert innovatie. Oefen om onbewuste vooroordelen bij jezelf te herkennen. Dat stimuleert betrokkenheid en al die verschillende perspectieven verrijken ons bedrijf. “

Verrast

“Vanaf mijn eerste dag bij MSD, ben ik blij om te zien dat er een groot aantal vrouwen (sr.) leidinggevende posities bekleden. Diversiteit & inclusie gaat over veel meer dan vrouw-man-verschillen. Ook onze verschillen op het gebied van etniciteit, seksuele voorkeur en fysieke en mentale gezondheid moeten ons versterken, niet verzwakken. De aandacht voor diversiteit en inclusie mag nooit verslappen, want het kan altijd beter…”

Meer weten over werken in een bedrijf dat diversiteit ademt? Neem eens een kijkje op onze Werken bij MSD‘ site, inclusief de vacatureportal.

Derk Jan Cup is Director HR Business Partner bij MSD Nederland