MSD publiceert Corporate Responsibility Report 2017/2018

MSD heeft deze week haar wereldwijde Corporate Responsibility Report 2017/2018 uitgegeven. In dit rapport staat hoe MSD sociale, ecologische en economische waarde creëert en hoe wij ons committeren om ethisch en transparant te handelen.

“Ons bedrijf heeft een belangrijke rol te spelen bij het aanpakken van enkele van de grootste uitdagingen voor de mensheid,” zegt Kenneth C. Frazier, CEO van MSD. “Door een langetermijnstrategie voor ons bedrijf en onze bijdragen aan de samenleving te bevorderen, kunnen wij niet alleen onze toekomst als bedrijf versterken, maar ook onze beloften nakomen voor een betere, gezondere wereld.”
Het rapport bevat ook verwijzingen naar de statistieken van de Sustainability Accounting Standards Board (SASB) en belicht ook de bijdragen van het bedrijf aan de Sustainable Development Goals (SDG’s) van de Verenigde Naties, de ambities van de internationale gemeenschap om het leven van de wereldbevolking te verbeteren – vooral de armen – tegen 2030.

Corporate Responsibility Report 2017/2018Hoogtepunten uit het Corporate Responsibility rapport van dit jaar zijn:
– Het voortdurende MSD-onderzoek binnen de oncologie biedt hoop aan een groeiend aantal patiënten met verschillende vormen van kanker
– Ongeveer 65 procent van onze vaccins werd in 2017 buiten de Verenigde Staten gedistribueerd, tegen slechts 28 procent in 2010, wat bijdroeg aan de wereldwijde strijd tegen infectieziekten
– Het MECTIZAN®-donatieprogramma is uitgebreid met als doel om 100 miljoen mensen per jaar te bereiken, als onderdeel van de wereldwijde inspanningen om lymfatische filariasis (olifantsziekte) te elimineren.
– Via MSD for Mothers – ons wereldwijde initiatief ter bestrijding van vermijdbare moedersterfte, dat een waarde vertegenwoordigd van 500 miljoen dollar en 10 jaar bestaat – hebben wij de toegang tot hoogwaardige maternale gezondheidszorg en moderne anticonceptie voor meer dan 6 miljoen vrouwen over de hele wereld verbeterd.
– Met het ondertekenen van een overeenkomst voor de inkoop van virtuele energie (VPPA) met Invenergy, zijn wij in de richting van ons doel voor 2025 gegaan om meer dan 50 procent van onze elektriciteit uit hernieuwbare bronnen te halen.

Lees meer over de manier waarop MSD omgaat met haar bedrijfsverantwoordelijkheid en over de voortgang van belangrijke initiatieven in het wereldwijde Corporate Responsibility Report 2017/2018, via www.msdresponsibility.com