Blije gezichten dankzij meer dan 500 vrijwilligers van MSD

Ook dit jaar hebben medewerkers van MSD de helpende hand geboden aan goede doelen en projecten in en rondom de locaties Boxmeer, Haarlem en Oss.

handen uit de mouwen, vrijwilliger, vrijwilligers, MSDHet jaarlijks terugkerende vrijwilligersproject Handen uit de Mouwen heeft tot doel om zoveel mogelijk mensen een mooie dag te bezorgen. Naast de bijdrage die we met ons dagelijkse werk leveren aan een gezondere wereld wil MSD een goede “buur” zijn voor de omgeving. En daar leveren MSD-collega’s zelf concreet een bijdrage aan door hun handen uit de mouwen te steken bij goede doelen in de buurt van de locatie waar ze werken.

Handen uit de Mouwen in Boxmeer, Haarlem en Oss – een paar getallen uit 2018:
• MSD Boxmeer: 5 dagen, 9 projecten, 180 vrijwilligers van MSD
• MSD Haarlem: 5 dagen, 5 projecten, 77 vrijwilligers van MSD
• MSD Oss: 10 dagen, 16 projecten, 280 vrijwilligers van MSD

In totaal hebben dus meer dan 500 MSD-medewerkers zich gedurende een werkdag ingezet voor een goed doel. De werkzaamheden liepen uiteen van dagjes uit met ouderen tot klus- en knutselprojecten, en MSD-vrijwilligers waren op verschillende plekken te vinden: van kinderboerderij tot basisschool, en van verpleeghuis tot zorgboerderij. En hoe verschillend de projecten ook waren, één ding was overal hetzelfde: de blije gezichten, zowel bij de goede doelen als bij de MSD-ers! Ook in 2019 zal bij MSD het programma Handen uit de Mouwen plaatsvinden.

Vanuit 3 vestigingen
Elk jaar gaan MSD-medewerkers in werktijd een dag klussen of bijvoorbeeld een dagje erop uit met bewoners van een verzorgingstehuis. Daarbij neemt MSD ook de bijkomende kosten – zoals klusmateriaal, catering, toegangskaarten of het vervoer voor een dagje uit – voor zijn rekening. MSD is al sinds 2004 actief met het project “Handen uit de Mouwen”.