Toegankelijk en bereikbaar

Wat doen wij – en 19 andere grote wereldwijde geneesmiddelenbedrijven – om medicijnen betaalbaar én beschikbaar te maken voor mensen in ontwikkelingslanden? Dat brengt de Access to Medicine Index sinds 2008 tweejaarlijks in kaart.

Aanvankelijk richtte de index zich vooral op het beleid en de verslaglegging daarvan. Tegenwoordig kijkt de index ook naar concrete prestaties. In de meest recente Index (2014) staan we op de zevende plek. In de subcategorie Donaties & Filantropie zelfs op nummer twee, mede dankzij onze inzet voor het Mectizan® Donatie Programma (MDP).  Lees hier het uitgebreidere verslag.

De index is een initiatief van de Nederlandse Access to Medicine Foundation die in Haarlem is gevestigd. Deze onafhankelijke stichting wordt financieel gesteund door onder meer de Bill & Melinda Gates Foundation en de Nederlandse en Britse overheden. Zeventien van de belangrijkste internationale investeerders ondersteunen de index. Meer informatie is te vinden op de website van de Access to Medicine Index.